Onze vacatures

Terug naar overzicht

Groepsbegeleider KTC (24 uur)

Zuid-Holland
2 jul. 2021

StapIn is namens Prokino Dordrecht op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Groepsbegeleider KTC (24 uur) 

Zie je het als een uitdaging om het dagelijks leven op een leefgroep in goede banen te leiden en sta jij stevig in je schoenen? Ben je in staat om razendsnel te schakelen tussen strikte opvoeder, luisterend oor, duizendpoot en spin-in-het-web, troubleshooter en sfeermaker? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.

Dit zijn wij:

Prokino is een landelijke organisatie voor kinderopvang, jeugdzorg en internaten. Prokino Kinderopvang levert een deskundige bijdrage aan de groei en ontwikkeling van kinderen. We doen dat op onze kinderdagverblijven, BSO, peuteropvang en gastouderopvang. Prokino Zorg is er voor kinderen, jongeren en gezinnen die in de knel zitten bij het opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat zij weer een stabiele basis krijgen en kunnen meedoen in de samenleving.

Voor onze groeiende zorg locatie in Dordrecht zijn wij op zoek naar een Begeleider voor de jongeren op het kamertrainingscentrum (KTC).

Dit ga je doen:

Jij stelt begeleidingsplannen op voor jongeren en stemt hierover af met de gedragswetenschapper. Uiteraard zorg je er ook voor dat er regelmatig een evaluatie plaats vindt met de jongeren en hun ouders/verzorgers. Daarnaast onderhoudt je contacten met alle betrokken partijen, zoals ouders, externe instanties en scholen in het begeleidingstraject. Jij coördineert ook hun bijdrage.

Verder begeleid en stimuleer je de jongeren in de dagelijkse praktijk met het werken aan doelen en het vergroten van vaardigheden en eigen kracht, zodat zij zelf weer regie over hun leven kunnen nemen. Je werkt intensief samen met collega-zorgprofessionals, omdat je weet dat je samen meer bereikt dan alleen. Een goede sfeer op de groep is belangrijk en hier draag jij graag aan bij. Je ondersteunt jouw collega’s waar nodig en zorgt voor een positieve groepsdynamiek. Op geen groep is geen dienst hetzelfde, dus jouw werktijden zijn onregelmatig. Hier horen ook slaapdiensten bij.

Daarnaast krijg je de ruimte om samen met collega’s Prokino Zorg in Dordrecht verder te ontwikkelen!

Dit ben jij:

 • Jij hebt een afgeronde (agogische) hbo-opleiding en een geldige SKJ-registratie;
 • Jij hebt ervaring op een KTC of binnen de jeugdzorg;
 • Jij herkent jezelf in de volgende competenties: samenwerken, invoelend vermogen, stimulerend en motiverend, humor, reflecterend en structurerend;
 • Jij bent daarnaast ook flexibel inzetbaar en vind je het geen probleem om onregelmatig te werken;
 • Jouw dag is geslaagd als je hebt bijgedragen aan een positief leer- en leefklimaat.

Dit bieden wij:

Prokino vindt het belangrijk dat jij plezier hebt in je werk, want alleen dan kunnen we samen de allerbeste jeugdhulp bieden. Daarom hebben we voor jou:

 • Een werkplek tegenover het Centraal station van Dordrecht.
 • Een werkomgeving waar je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen
 • Intervisie
 • Leuke collega’s en een goede werksfeer
 • Een contract voor 24 uur en 1 jaar met de intentie tot verlenging
 • Een salaris conform cao Jeugdzorg schaal 8.

Als medewerker van Prokino lever je vanuit jouw persoonlijkheid en expertise een bijdrage aan het perspectief en de ontwikkeling van onze kinderen en jongeren. Wij werken met meer dan 1.800 enthousiaste en betrokken collega’s op bijna 180 locaties door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.prokino.nl/zorg

Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ☎️ 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@stapinjeugdzorg.nl.

Solliciteer op deze functie

Vul je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.