Onze vacatures

Terug naar overzicht

Groepswerker Jeugdzorg (32-36 uur)

Zuid-Holland
1 jul. 2021

StapIn is namens Prokino Rotterdam/ Capelle aan den IJssel op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Groepswerker Jeugdzorg (32-36 uur)

Zie je het als een uitdaging om het dagelijks leven op een leefgroep in goede banen te leiden en sta jij stevig in je schoenen? Ben je in staat om razendsnel te schakelen tussen strikte opvoeder, luisterend oor, duizendpoot en spin-in-het-web, troubleshooter en sfeermaker? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.

Dit zijn wij:

Prokino is een landelijke organisatie voor kinderopvang, jeugdzorg en internaten. Prokino Kinderopvang levert een deskundige bijdrage aan de groei en ontwikkeling van kinderen. We doen dat op onze kinderdagverblijven, BSO, peuteropvang en gastouderopvang. Prokino Zorg is er voor kinderen, jongeren en gezinnen die in de knel zitten bij het opgroeien. Samen zorgen we ervoor dat zij weer een stabiele basis krijgen en kunnen meedoen in de samenleving.

Dit ga je doen:

Als Groepswerker sta je op één van de leef-, behandel of zelfstandigheidsgroepen. De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Terwijl je het goede voorbeeld geeft in de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen, help je de kinderen zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Met ondersteuning van een ervaren gedragswetenschapper onderhoud je de contacten met hun ouders en belangrijke instanties, zoals school. Ieder kind dat onder jouw verantwoordelijkheid valt voelt zich gezien en gehoord.

Als Groepswerker werk je wisselende diensten, waardoor je soms ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend aan het werk bent. Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de kinderen op jouw groep. Je zorgt dat ze in de ochtend op tijd opstaan, eten en naar school gaan. Totdat ze terug komen van school heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, ouders te bellen, praktische zaken te regelen en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Na schooltijd zijn jij en je collega’s weer het eerste aanspreekpunt voor de kinderen. Je vangt ze op, informeert naar hun dag, eet gezamenlijk en bedenkt leuke activiteiten voor de avonden en weekenden.

De werksfeer binnen het groepswerk is informeel. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de groep. Een goede onderlinge samenwerking en communicatie is dus onmisbaar!

Jouw toegevoegde waarde:

 • je zorgt voor een goede sfeer op de groep;
 • je stelt begeleidingsplannen op, stemt deze af met de gedragswetenschapper en evalueert regelmatig met de kinderen en hun ouders hoe ze de begeleiding ervaren en welke doelen zijn behaald;
 • je begeleidt en stimuleert kinderen om te werken aan hun doelen en hun vaardigheden te vergroten;
 • je onderhoudt contacten met het netwerk van de kinderen (bijv. ouders, externe instanties en scholen);
 • je participeert in caseload-overleg en teamvergaderingen.

 

Dit ben jij:

 • je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding waarmee SKJ registratie mogelijk is;
 • je hebt een SKJ registratie (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • je communiceert en rapporteert duidelijk over je acties;
 • je bent een teamplayer en reflecteert op je eigen rol en de dynamiek in je team;
 • je bent flexibel inzetbaar en bereid tot het werken in onregelmatige diensten;
 • je weet de juiste prioriteiten te stellen en komt afspraken na.

Dit bieden wij:

Prokino vindt het belangrijk dat jij plezier hebt in je werk, want alleen dan kunnen we samen de allerbeste zorg bieden. Daarom bieden we jou:

 • Een werkplek waar je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en waar je kunt blijven ontwikkelen
 • Een zorglocatie die groeiende is en waar jij aan kan meebouwen
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar en afhankelijk van de ontwikkelingen, tevredenheid en goed functioneren wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Een salaris conform cao Jeugdzorg in schaal 7 (MBO opgeleid) of schaal 8 (HBO opgeleid en SKJ geregistreerd).

Als medewerker van Prokino lever je vanuit jouw persoonlijkheid en expertise een bijdrage aan het perspectief en de ontwikkeling van onze kinderen. Wij werken met meer dan 1.800 enthousiaste en betrokken collega's op bijna 180 locaties door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.prokino.nl.De functie van Groepswerker is ingeschaald in schaal 7 of schaal 8 van de CAO Jeugdzorg.

Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ☎️ 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@stapinjeugdzorg.nl.

 

Solliciteer op deze functie

Vul je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.