Onze vacatures

Terug naar overzicht

Jeugdbeschermer (32-36 uur)

Vast
Zuid-Holland
1 jul. 2021

StapIn is namens Jeugdbescherming west (locaties den Haag, Leiden, Gouda en Dordrecht) op zoek naar een:

Jeugdbeschermer

Wij bieden een werkomgeving waarbij vakkundigheid, collegialiteit en het verbinden van diverse partijen centraal staat met het doel: ieder kind blijvend veilig.

Wie zijn wij?  

Jeugdbescherming west is een Gecertificeerde Instelling in de regio Haaglanden en Zuid- Holland. Ieder kind blijvend veilig, dat is onze opdracht. Wij doen dat 7 x 24 uur voor kinderen in de meest complexe situaties. Onze aanpak richt zich op het creëren van een duurzaam veilige basis voor het kind. Door goed samen te werken met het kind, de ouders, hun netwerk en de betrokken hulpverleners doorbreken we bestaande problematische gezinspatronen. Wij werken methodisch en leren en reflecteren doorlopend op ons handelen. 

Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen en als er sprake is (geweest) van crimineel gedrag van het kind, zorgen wij ervoor dat nieuw crimineel gedrag voorkomen wordt. Wij bouwen met het kind, de ouders, het netwerk en de betrokken professionals aan duurzame veiligheid door het maken van veiligheidsafspraken, altijd vanuit een gezinsgericht perspectief. Dat betekent dat wij goed kijken naar het hele gezin en daarbij gezinspatronen samen analyseren, aanpakken en doorbreken. Om een duurzaam veilige basis te bereiken volgen wij de veiligheid voortdurend. Wij hebben specifiek aandacht voor het herkennen van seksueel misbruik, het effectief interveniëren bij complexe scheidingen en het borgen van cliëntparticipatie. We zetten onze expertise in om maximaal waardewerk te verrichten en verspilling te voorkomen. Onder waardewerk verstaan we alles wat bijdraagt aan de blijvende veiligheid van het kind. Wij zijn een onderdeel van de veiligheidsketen en werken samen met de wijk- en jeugdteams. We vinden het voor het realiseren en vasthouden van de veiligheid belangrijk dat het jeugdteam als procesregisseur voor het geheel betrokken blijft tijdens onze interventie. Wij delen onze expertise actief zodat we gezamenlijk op tijd zicht hebben op de veiligheid van kinderen en escalaties voorkomen worden. Daarnaast adviseren wij de gemeenten over passend zorgaanbod. Dat doen wij vanuit de overtuiging dat door vroeg ingrijpen met de juiste interventie onveilige situaties voor kinderen voorkomen worden. Onze jeugdbeschermers doen betekenisvol en intensief werk. Zij moeten zich veilig en vitaal voelen bij het uitvoeren van hun werk. Daarom zorgen wij voor optimale ondersteuning, begeleiding, opleidingen, tijd voor reflectie en beschikbaarheid van specialistische expertise.

Dit ga je doen:

De Jeugdbeschermer begeleidt gezinnen waarin het kind of de kinderen onder toezicht zijn gesteld, een voogdijmaatregel (heeft) hebben of dat er sprake is van een jeugdreclasseringsmaatregel. Hierbij voert de Jeugdbeschermer beschermende maatregelen uit en beoordeelt de noodzaak tot het nemen van beschermende maatregelen, eventueel in overleg met externe deskundigen. Daarnaast zal de Jeugdbeschermer factoren en perspectieven die de ontwikkeling en opvoeding bevorderen en/of belemmeren onderkennen en benoemen. De Jeugdbeschermer voert als casemanager de regie over het totale hulpverleningstraject, onderhoudt de contacten met de verschillende hulpverlenende instanties en rapporteert aan de kinderrechter en de Raad voor de Kinderbescherming over de ontwikkelingen. Samen met het gezin bespreekt de medewerker Jeugdzorg de zorgen over de ontwikkeling en de opvoeding van het kind. De Jeugdbeschermer benoemt niet alleen de risico's voor de ontwikkeling naar ook de sterke kanten van ouders en kind om de ontwikkeling te bevorderen. De Jeugdbeschermer is een teamplayer, die planmatig kan werken met begrip voor de doelgroep.

Dit ben jij? 

Je bent een empathische en stressbestendige collega, die vanuit kennis en kunde een bijdrage levert aan het optimaliseren van het jeugdbeschermingswerk:

 

 • Een diploma HBO-MWD (Social Work) of vergelijkbare opleiding;
 • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid daartoe;
 • Kennis van de jeugdwet en minimaal twee jaar werkervaring met jeugdhulpverlening in het gedwongen kader;
 • Ervaring in de jeugdstrafrechtketen is een pré.
 • Zelfstandig, planmatig en in teamverband kunnen werken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Creativiteit en initiërend vermogen;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Kunnen omgaan met het duale karakter van de jeugdbescherming.

Dit bieden wij:  

 • Een werkomgeving waarbij vakkundigheid, collegialiteit en het verbinden van diverse partijen centraal staat met het doel: ieder kind blijvend veilig;
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd met bij goed functioneren na één jaar omzetting naar een vast dienstverband;
 • salariëring conform cao-jeugdzorg: schaal 10, minimaal € 2.832,96 en maximaal € 4.255,95 bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; een tegemoetkoming tijdens het opnemen van ouderschapsverlof, NS Businesscard, eindejaarsuitkering, diverse collectiviteitkortingen op verzekeringen.

Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ☎️ 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@stapinjeugdzorg.nl.

Solliciteer op deze functie

Vul je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.