Ik wil werken in de jeugdzorg

StapIn Jeugdzorg is een samenwerkingsverband tussen Advizo, Jeugdbescherming west en Prokino Zorg. Deze samenwerking is ontstaan vanuit de behoefte om knelpunten in de jeugdhulpverlening als het gevolg van een gebrek aan personeel, blijvend op te lossen.  StapIn biedt hiermee een laagdrempelige, vernieuwende aanpak om nieuwe jeugdzorgprofessionals te laten instromen en bestaande jeugdzorgprofessionals te behouden door hen nieuwe uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

Bij StapIn staan de belangen van jou, als (toekomstig) jeugdzorgwerker voorop. Samen stellen we een plan op waarbij we de meest passende stappen voor jouw loopbaan in de jeugdzorg uitwerken.

  • Ben jij net afgestudeerd, maar heb je naast stage-ervaring nog geen werkervaring in de jeugdzorg? Dan bekijken we graag de mogelijkheden waardoor je kunt instappen in het werkveld en op termijn eventueel kan doorstromen naar een andere functie.
  • Heb jij werkervaring binnen de (jeugd)zorg maar beschik je niet over een juist diploma om SKJ-geregistreerd te raken? Ben je erg gemotiveerd om binnen de jeugdzorg aan de slag te gaan? Ook dan bekijken we graag welke mogelijkheden er voor je zijn om in te stromen in de jeugdzorg en tegelijkertijd je SKJ-registratie te behalen.

We begeleiden je tijdens alle stappen in dit traject en je krijgt de mogelijkheid om je binnen het werkveld zo goed mogelijk te ontwikkelen!

Solliciteer 

Laat ons weten in welke functie je geïnteresseerd bent en waarom je graag in aanmerking wilt komen voor het StapIn-traject.

Kennismaking 

We nodigen je bij Advizo uit om nader kennis te maken en te onderzoeken welk unieke traject het beste bij jou past en vragen een (Vonk) assessment voor je aan om jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart te brengen.

Sollicitatiegesprek

Als we weten welk traject het beste bij jou past organiseren we een gesprek, waarbij er door een teamleider en een coach bekeken wordt of dit traject inderdaad passend is en hoe dit er precies uit komt te zien. Je wordt hierbij ondersteund door een van onze betrokken medewerkers.

 

Aan de slag

Je krijgt de kans om relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening op te doen met ondersteuning vanuit onze betrokken medewerkers. Je zult trainingen volgen, intervisie krijgen en je hebt de mogelijkheid om de benodigde stappen voor je SKJ-registratie te doorlopen. Daarnaast wordt de uitslag van je Vonk assessment gebruikt voor je persoonlijk ontwikkelplan. Na een jaar vindt er een eerste evaluatie plaats om jouw ontwikkeling in kaart te brengen en de vervolgstappen te bespreken.

Doorstromen naar de jeugdbescherming of een andere functie

Na een jaar ga je, naast je werkzaamheden binnen Prokino Zorg, meelopen binnen Jeugdbescherming west. Je zult trainingen volgen en intervisie krijgen, zodat je wordt klaargestoomd voor de functie van Jeugdbeschermer. Na twee jaar ben jij volledig toegerust om als jeugdbeschermer aan de slag te gaan!

Doorstromen naar een andere functie binnen Prokino Zorg

Heb je gedurende het traject ontdekt dat jouw ambities niet binnen de jeugdbescherming liggen, maar ergens anders? Dan maken we samen een plan voor jouw vervolgstappen binnen Prokino Zorg!

Lijkt je dit wat?

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ester Kielen, Jeugdzorgexpert/Trainer bij Advizo, via: e.kielen@advizo.nl