Onze vacatures

Terug naar overzicht

Van Groepswerker tot Jeugdbeschermer

Zuid-Holland
1 jul. 2021

Wij zijn op zoek naar kandidaten voor het traject van:

StapIn Jeugdzorg:
van Groepswerker tot Jeugdbeschermer!

Heb jij altijd al de ambitie gehad om aan de slag te gaan als jeugdzorgprofessional, maar heb je hiervoor niet de juiste achtergrond? Dan komen wij graag in contact met jou!

Dit ben jij:

Je hebt een hbo-hsao-bachelor opleiding of een hbo-bachelor opleiding Social Work/Pedagogiek (langer dan 5 jaar geleden) afgerond. Vervolgens heb je werkervaring in een ander werkveld opgedaan, waardoor je niet direct in aanmerking komt voor een SKJ-registratie.

óf

Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de (Jeugd)zorg maar je beschikt niet over het juiste hbo diploma om SKJ-geregistreerd te raken.

Is één van bovenstaande situaties op jou van toepassing, dan bekijken we graag samen welke mogelijkheden er voor je zijn om in te stromen in de jeugdzorg en tegelijkertijd je SKJ-registratie te behalen. We begeleiden je tijdens alle stappen in dit traject en je krijgt de mogelijkheid om je binnen het werkveld te ontwikkelen. Zo zorgen we voor een duurzaam loopbaanpad voor jou als Jeugdzorgwerker!

Het traject:

Vanuit dit traject zal je allereerst als Groepswerker bij Prokino Zorg aan de slag gaan. Als Groepswerker sta je op een leef-, behandel- of zelfstandigheidsgroep. Het reilen en zeilen op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Terwijl je het goede voorbeeld geeft in de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen, help je de kinderen zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Met ondersteuning van je collega’s en een ervaren gedragswetenschapper onderhoud je de contacten met hun ouders en belangrijke instanties, zoals school. Ieder kind dat onder jouw verantwoordelijkheid valt voelt zich gezien en gehoord.

Als Groepswerker werk je afwisselende diensten, soms ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de kinderen op jouw groep.

Op deze manier bouw je relevante werkervaring binnen het werkveld op, maar ook jouw eigen ontwikkeling staat niet stil. Zo zul je begeleiding van een coach krijgen en krijg je de gelegenheid om het benodigde traject voor je SKJ-registratie te volgen.

Na een bepaalde tijd ga je je kennis verdiepen en verbreden, door trainingen bij Jeugdbescherming west te gaan volgen – met als doel om uiteindelijk daar als Jeugdbeschermer aan de slag te gaan.

Als Jeugdbeschermer ben je verantwoordelijk voor doortastende hulpverlening aan gezinnen met complexe en/of ernstige problemen bij de opvoeding van hun kinderen. Jouw kwaliteiten worden met name ingeschakeld nadat een kinderrechter een maatregel voor kinderbescherming heeft uitgesproken. Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving om op te groeien. Waarbij de opvoeding en verzorging is afgestemd op de ontwikkeling van het kind, en diens mogelijkheden en beperkingen. Als Jeugdbeschermer draag je dagelijks bij aan het mogelijk maken van deze veilige omgeving.

Elke werkdag als Jeugdbeschermer is afwisselend en uitdagend. Ondersteuning bieden in complexe gezinssituaties en het activeren van gezinnen is jouw dagelijkse uitdaging. Je gaat op huisbezoeken, rechtszittingen en bezoekt bijvoorbeeld pleeggezinnen, scholen en andere hulpverleningsinstanties. Je legt informatie vast in rapportages en brengt verslag uit aan de rechtbank over de voortgang. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen caseload, werkt veel zelfstandig en beheert je eigen agenda. In multidisciplinair overleg bespreek je belangrijke beslissingen over gezinnen.

Vanuit het StapIn-traject:

  • word je opgeleid door ervaren jeugdprofessionals die je alle facetten van het werkveld en de daarbij behorende procedures laten zien;
  • heb je vaste contactmomenten die in het teken staan van jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • neem je deel aan extra intervisie-momenten met andere jeugdzorgwerkers;
  • word je persoonlijk begeleid door een coach;
  • neem je deel aan trainingen die je helpen om je kennis te vergroten en uiteindelijk zelfstandig je eigen caseload te beheren.

Wat verwachten we van jou?

  • je bent in het bezit van een HBO diploma;
  • je hebt een grote passie om binnen de jeugdzorg te werken;
  • je bent bereid om reflectief naar je eigen handelen te kijken;
  • je gaat op een proactieve manier aan de slag met je eigen ontwikkeldoelen;
  • je durft spannende situaties aan te gaan en je hierin leerbaar op te stellen.

Dit bieden wij:

De functie van Groepswerker is ingeschaald in schaal 7 of 8 van de CAO Jeugdzorg. Na twee jaar zal je doorgroeien naar de functie van Jeugdbeschermer waarbij het salaris is ingeschaald in schaal 10 van de CA Jeugdzorg.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie, met uitzicht op overname en uiteindelijk een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Geïnteresseerd?

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Jeugdzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer snel. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via ☎️ 0184 - 633842 of stuur een mailtje naar info@stapinjeugdzorg.nl.

Solliciteer op deze functie

Vul je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.